top of page

Avigilon: Framtidens Säkerhet med Innovativa AI-Kameror och Molnlösningar"


Nyligen hade vi privilegiet att möta Fredrik Lindblom, representant för en av Motorolas grenar inom Avigilons avancerade säkerhetskameror. I en tid där säkerhetsbranschen ofta präglas av traditioner, befinner sig Sverige i spetsen för teknologiska framsteg och molnlösningar. Detta banar väg för ökad säkerhet och smartare funktioner, och Fredrik gav oss en förtrollande inblick i Avigilons nyskapande end-to-end säkerhetslösningar.

 

Avigilons koncept sträcker sig bortom att bara tillhandahålla kameror och servrar; de tar ett helhetsansvar för hårdvara och tjänster. Från kameraövervakning till AI-programvara inkluderar deras lösning spännande funktioner som nummerplåtsavläsning och kassaintegration.

 

Valet mellan server- och molnbaserade lösningar när det gäller säkerhetskameror är nu inte bara en funktionell fråga utan också en fråga om användarvänlighet. Avigilon Alta, den populäraste molnbaserade lösningen idag, erbjuder automatiska uppdateringar och flexibilitet beroende på säkerhetsbehov.

 

Det mest banbrytande inslaget är integrationen av AI-kameror, en central del i Avigilons lösningar. Dessa kameror analyserar och klassificerar objekt samtidigt som de lär sig normalt beteende. Om de upptäcker avvikande mönster, som en bil på trottoaren, genererar de larm. Denna fängslande process innebär att informationen skickas till servern för vidare analys och för att stärka kamerans självlärande förmåga.

 

På frågan om risker och regler inom kameraövervakning betonar Fredrik att det generellt sett har blivit enklare att få tillstånd. Han understryker dock vikten av att följa integritetsskyddsmyndighetens regelverk och nämner att användningen av AI är tillåten, särskilt om personigenkänning inte används. Tillstånd för kameraövervakning kräver dock en noggrann behovsanalys.

 

En av de mest fascinerande aspekterna är hur Avigilons säkerhetslösning faktiskt löser problem. Genom att säkerställa att rätt personer är på rätt plats, verifiera falsklarm och integrera med andra sensorer för att övervaka temperatur eller ljud, ökar lösningen både säkerheten och ger affärsnytta. Smartheten i kamerorna leder dessutom till kostnadsbesparingar genom den smarta och automatiserade naturen hos Avigilons system.

 

"Vår lösning inom säkerhetskameror är smart, enkel, öppen och framtidssäker. Integrationen av IoT-enheter och fokus på innovation placerar oss i en ledande position på säkerhetsmarknaden," försäkrar Fredrik.

 

Det mest fantastiska med Avigilon, enligt Fredrik, är företagets innovativa anda och deras kontinuerliga strävan efter förbättringar och att vara ett steg före genom att ligga i framkant med AI-teknik.

 

För de som vill dyka in i världen av AI-kameraövervakning rekommenderas en grundlig behovsanalys och förslag på kameraplacering för ökad trygghet och effektivitet. Installationen är förvånansvärt enkel och användarvänlig, krävande endast en switch, nätverk och internetanslutning. Göthes Säkerhet ser fram emot en spännande framtid inom säkerhetslösningar, och Avigilon är definitivt en nyckelspelare på den banan!Comments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page