top of page

Jubilaren Pekka Juntunen 25 år på Göthes Säkerhet


Tänk vad tiden går fort när man har roligt och trivs med sitt jobb. Det är med den sammanfattningen Pekka beskriver sina 25 år på Göthes Säkerhet.

Vi tar det från början, efter att 1993 sökt jobb och inte fått, hörde Håkan Ö av sig 1997 och undrade om jag inte vill börja på Göthes då verksamheten började växla upp. Pekka var inte sen att hoppa på och det är inte något han har ångrat.

Under devisen frihet under ansvar har Pekka utfört sitt arbete med stortrivsel då han kunnat styra mycket av sitt arbete själv, fått många roliga och minnesvärda relationer till kunderna men inte minst tagit egna initiativ för att lösa kunders önskemål om lösningar. Han lyfter även fram Göthes teamet, dvs arbetskamraterna som en viktig pusselbit. Dels för trivseln, men även för att hitta och verifiera kundlösningar.

-Kan man inte själv så finns det alltid någon annan man kan rådfråga.


Du har ju haft ett antal kollegor genom åren och med tanke på din erfarenhet vad tycker du är viktigast att en tekniker skall tänka på när man är ute, möter kunder och gör ett installationsjobb?


-Lyssna och sätt dig in i kundens problem. Först då kan jag erbjuda en lösning som uppfyller behoven. Under hela projektet är bemötandet A och O, varje människa är olika och kräver sitt. I slutändan är det lika viktigt att få kunden nöjd. Har man därutöver lyckats att överträffa förväntningarna då blir man extra glad och nöjd.


Utifrån vår dialog kommer vi in på framtiden och vad Pekka tror hur det ser ut i branschen om 25 år.


-Helt klart tror jag att teknikutvecklingen fortsätter i en rasande takt speciellt den digitaliserings våg vi ser nu tar mer och mer fart. Jag tror detta kommer ställa nya krav på ex. ny kunskap som framtidens låstekniker måste ta till sig eller utbilda sig i. Jag tror även att det är högst troligt att det kommer behövas mer specialister, vilket i sig ställer högre krav på låssmederna. Vi ser ju redan nu att låssmeder börjar bli digitala med tanke på de digitala låssystemen.


Hur skulle du sammanfatta dessa 25 år på Göthes Säkerhet med några få ord?


- Trivsel dvs har jag haft förmån att fått jobba med ansvar under frihet, haft grymma arbetskamrater samt spännande och intressanta kundmöten.

- Öppenhet arbetsplatsen har alltid tillåtit högt till tak och en gemenskap där man ger och tar.

- Utmaningar, ingen dag är lik den andra, ny teknik kommer hela tiden, nya lösningar skall till och där finns team Göthes medarbetare som stöd och bollplank.


Din pensionsålder är ju inte så långt borta, hur ser dina planer ut då?


- Jag har ju hus och sommarstuga att ta hand om. Min fru kommer även hon gå i pension ungefär samma tid så då blir det lite mer tid för oss samt våra barn och barnbarn. Sen stänger jag inte dörren för att hoppa in någon gång då och då när det passar, speciellt om det är jobb jag tycker är roliga, säger Pekka med glimten i ögat.


Under pratstunden kan vi utifrån Pekkas kroppsspråk förstå att det har varit roligt att gå till jobbet de allra flesta dagarna under det senaste 25 åren. Och vi på Göthes tycker det är fantastiskt ha en medarbetare som Pekka.


Tack Pekka för dina 25 år här på Göthes!


Comments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page