top of page

Vem vill inte kunna sköta nyckelhanteringen dygnet runt?


Att ha ordning och reda på sina nycklar är SBB kända för men då tidigare anställd som skötte administrationen gick i pension öppnade sig möjligheten att tänka nytt och resonera om möjliga digitala lösningar med ambitionen att få till ett bättre, enklare, säkrare och kostnadseffektivare lösning.


Sagt och gjort efter en tids processande fastnade SBB i Falun för att använda sig av nyckelskåpet LivionKey och där Göthes Säkerhet sköter administrationen. En säker, smidig och tillförlitlig lösning för hanteringen av nycklar, taggar och kort för samtliga parter. Nu, med LivionKeys nyckelskåp i bruk är SBB mycket nöjda att de beslutade att digitalisera hanteringen av nycklar och att överlåta administrationsansvaret till Göthes Säkerhet.

”Vi hade ett väl fungerade arbetssätt men med denna digitalisering har vi effektiviserat arbetet med samma höga säkerhet, till lägre kostnad men med högre tillgänglighet. Nu behöver man inte passa kontorstider för att hämta, returnera nycklar, taggar eller kort förklarar Mats Stenberg SSB Falun.


Nyckelskåpet LivionKey passar utmärkt till verksamheter där man lämnar ut nycklar, kort eller taggar som skall returneras. För att underlätta vardagen bättre än de traditionella utlämningsätet över disk, hämtar och returnera personen nyckeln i samma LivionKeyskåp. Administratören får informationen när nyckel hämtas ur nyckelskåpet och när den lämnats åter. På så sätt vet administratören när kunden har kommit och åkt, vilket underlättar väsentligt då nyckel förhoppningsvis skall ut till nästa person.


Hur tycker ni, SBB i Falun det har fungerat och har säkerhetslösningen infriat era förväntningar?

”Det är hur smidigt som helst med tillgängligheten och säkerheten med nyckelutlämning via nyckelskåp. I och med att vi inte finns på plats för personliga möten är det tryggt med den här hanteringen av nycklar” säger Mats Stenberg SSB Falun.


LivionKey är ett smart skåp med loggfunktion, vid varje uttag eller insättning i nyckelskåpet registreras detta i en händelselogg som enkelt kan läsas av i den molnbaserade mjukvaran. Tillfälliga koder delas ut av administratören som enkelt kan tidsbestämma när nycklar skall kunna hämtas ut eller lämnas tillbaka, både tid och datum anges av administratören. De tillfälliga koderna skickas ut via sms eller mail. Om LivionKey skåpet rubbas ur sin plats så skickas ett larm direkt till mjukvaran så att administratör snabbt kan se vad som händer med skåpet.


Kan det vara enklare och smidigare att hantera nycklar som skall lämnas ut och returnerComments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page