top of page

Ersätt ASSA EM mot Go - Pando och DBL


EM-läsare

I slutet av 1990-talet kunde vi erbjuda våra kunder att konvertera från kontaktmagnetkort till beröringsfria kort, dessa var baserade på Electro Marine 125 Khz-teknik, även kallad EM. Det fanns på den tiden många olika tekniker som erbjöd beröringsfria kort, men det fanns varken någon standard eller någon öppen säkerhet. Vilket i dag betyder att det är enkelt och billigt att kopiera. Tekniken är föråldrad och det är inte längre möjligt att producera EM-kortläsare i någon större omfattning om än alls.

Hur ser det ut 20 år senare? De tekniker som används nu är högfrekventa standardmedia som följer ISO 14443. Inom dessa finner vi kort som bland annat Mifare och DESFire men även fler områden som NFC. Mifare och DESFire har använts i många år och är baserade på den standard som kommer att finnas lång tid framåt. Kortläsare från ASSA ABLOY för ARX Säkerhetssystem är under lång tid fokuserad på utveckling till högfrekventa kort och erbjuder många olika standardiserade möjligheter av kortlösningar. Därför vill vi uppmärksamma detta teknikskifte och erbjuder er en uppgradering av EM-kortläsare. Kunder som idag har EM- kortläsare erbjuds under 2023 en bättre affär för byte till modern kortläsare. Nuvarande situation

  • Att ha ett system med EM-kortläsare kan likställas med tidigare situation där man hade Magnetkortläsare, de behöver bytas. Det är en äldre teknologi med sämre säkerhet som håller på att fasas ut. Vilket inom kort kommer ex. kommer innebära att det blir svårt med att få tag i reserv komponenter.

  • Att bygga ut anläggningen med fler EM-läsare kommer i slutändan att skapa ett större antal som måste bytas.

Erbjudande -Framtidssäker läsare

  • De läsare som finns i sortiment är framtidssäkrade och kan till och med hantera Mobile Access(dvs du som använder telefonen istället för nyckel, tagg eller kort) om det önskas.

  • Läsarna kan läsa de teknologier som finns idag och är konstruerade för att kunna anpassas till kommande teknologier

  • Larmgodkända produkter för att få ut mer av ARX Säkerhetssystem.

  • Möjlighet till starkt krypterade kort.

Ingår i erbjudande

  • Kortläsare i sortiment, Pando och DBL


För ersättningslösningar och pris kontakta oss på lasverk@gothes.se,

010-483 40 60.

Comments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page