top of page

Ovako i Hofors moderniserar beståndet av lås – till iLOQ S5

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av högteknologiska stållösningar för kunder inom kullager­, , transport- och tillverkningsindustrin. Ovakos stålverk i Hofors har sina rötter i mitten av 1500-talet och är idag företagets nav, med produktion i stål- och valsverk och i rör- och ringverk.


Marcus Östberg, jobbar på Ovakos Säkerhetstjänsten i Hofors, med områden som lås, larm och övriga säkerhetsfrågor.


De gamla mekaniska låssystemen har helt enkelt gått ur tiden. Låssystemen har delvis köpts in lokalt av dom olika avdelningarna och några av låssystemen är så till åren att dom numera saknar kopieringsskydd. Säkerhetsavdelningen får då en stor mängd nycklar för att få tillträde till alla lokaler och detta gjorde att vi fick lov att byta strategi för att på bästa sätt hantera säkerheten på siten, säger Marcus Östberg.


För att ytterligare höja säkerheten på siten, fick Säkerhetstjänsten kontakt med Lars Brandt på Göthes Säkerhet AB som introducerade iLOQ S5. Säkerhetstjänsten fick möjligheten att prova några nycklar och låscylindrar för att göra en utvärdering, vilket genomfördes med ett positivt resultat.


Sedan har Marcus tillsammans med sin Säkerhetschef Jonas Höglin presenterat iLOQ S5 i sin organisation. De ser nu möjligheten att få in flera olika äldre låssystem att växa samman i ett stort nytt iLOQ S5 som då blir lättare att hantera, administrera och förändra i en snabbare takt. I dagsläget har Ovako i Hofors drygt 1000 lås punkter på sin site.

Comments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page