top of page

Premiär för Iloqs nyckelfria låssystem i svenska flerbostadshus.


Fastighetsägaren Lindborg & Söner valde Iloqs låssystem till den nya flerbostadsfastigheten i Salnecke Park i Örsundsbro utanför Uppsala.


För första gången i Sverige används Iloqs mobiltelefonbaserade låssystem i flerbostadshus. Det är fastighetsägaren Lindborg & Söner som valde Iloqs låssystem till den nya flerbostadsfastigheten i Salnecke Park i Örsundsbro utanför Uppsala. Eftersom låssystemet är helt fritt från nycklar, kablar och batterier behöver de boende enbart använda sin smartphone för att komma in i sina fastigheter.


Till den nya flerbostadsfastigheten valde Lindborg & Söner iLOQs låssystem S50 med mobila nycklar. Låssystemet kunde användas direkt från byggstart, ökar effektiviteten och säkerheten samt minskar kostnader. Iloqs låssystem underlättar även resurskrävande nyckeladministration som hade krävts med mekaniska lås vid in- och utflytt.


NFC-teknik

Med Iloqs låssystem används nyckeln på användarnas mobiltelefon vilket gör lösningen helt nyckelfri. Låssystemet utnyttjar NFC-teknik i användarens smartphone vilket innebär att användarens mobiltelefon används både som nyckel och som strömkälla. Med hjälp av denna teknik är låssystemet helt fritt från batterier vilket minskar miljöpåverkan och frigör behovet av batteribyten. Administratören kan blockera och uppdatera nycklar i realtid. Detta innebär att, till skillnad från traditionella mekaniska nycklar, kan inte nycklar tappas bort, bli stulna eller hamna i fel händer.


Förenklar nyckeladministration

Fastighetsbolaget Lindborg & Söner startades 1972 och är ett renodlat familjeföretag med säte i Örsundsbro. Företaget har en lång byggtradition, och bygger kundanpassade hus till sina kunder. Det är byggnader för allt ifrån bostäder, ridhus, lantbruk, bilanläggningar till lager, industrier, sporthallar och skolor.


– Vi tycker det är väldigt kul att Lindborg & Söner valde vårt låssystem både under byggprocessen och nu till de boende i fastigheterna. Vi ser att detta förenklar all form av nyckelhantering och är övertygade om att mobila nycklar är framtiden med alla dess fördelar för både boende och förvaltare i flerbostadssektorn, säger Juha Suontausta, Key Account Manager på Iloq.

Commenti


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page