top of page

Välkommen in i nya badhuset på Lugnet!

Ett badhus där alla ska känna sig välkomna så lyder kännetecknandet av det nya badhuset när det står klart hösten 2022. Startskottet för själva bygget påbörjades mars 2020.

Det nya badhuset kommer att innehålla 1 000 kvadratmeter vattenyta, tävlingsbanor med mobila läktare, bassänger med justerbart djup, rehabbassäng och mycket annat kul. Yoga-pass och aktiviteter i rehab-bassängen är nyheter som kommer erbjudas Faluns invånare.


Tävlings- och motionsbassängen


Enligt Byggaren, NCC handlar det om ett stort och tekniskt utmanande projekt med många skickliga yrkesmän på plats, som tillsammans ser till att tidsplanen har följts och att leveransen görs med rätt kvalitet. En av dessa leverantörer är Göthes Säkerhet som hjälpt till med beslagning av dörrar, iLOQ lås och många dörrautomatiker enligt gällande tillgänglighets principer och regler. De noga utvalda produkterna är valda med omsorg för att erhålla säkra, moderna och tillgänglighets anpassade lösningar för framtidens behov.

Göthes tekniker installerar dörrautomatik


Den drygt två år långa byggnationen går mot sitt slut, och snart har Falun ett modernt och stort badhus färdigbyggt.

– Trots pandemi och annat som dykt upp, har det i stort sett gått som planerat och det känns härligt att se att allt faller på plats och fungerar, säger Per Leidevall, som är projektledare för bygget.


De fyra bassängerna i badhuset är fyllda med vatten. Det har handlat om en lång och mödosam process där bassängerna fyllts upp med en centimeter per timme. Allt för att se om bassängerna klarar av trycket och håller tätt. Det första doppet är planerat att ske i december. En hel del monteringsarbeten kvarstår att göra i det nya badhuset och sedan behöver både verksamheten och tekniken en inkörningsperiod innan dörrarna öppnas upp för allmänheten i december.


Familjebassäng


Relaxen som är på övervåningen i det nya badhuset kommer öppna någon gång under våren 2023 då det bygget pågår förfullt och kräver mer tid.

Den officiella invigningen är planerad att ske den 17 december, men själva badpremiären kommer troligtvis att ske tidigare än så. Samtidigt kommer det att bli ett jubileumsfirande, då Lugnetanläggningen (sporthall/simhall) firar 50 år i år.


Gräsmattan mellan nya badhuset och utomhusbadet är anlagd.


Källa Lugnets hemsidaComments


Ring vår Order & Kundservice

010-483 40 60

bottom of page